MenuMedicinsk Hudvård

Ärr och bristningar
Röda ärr

Röda ärr behandlar vi med VBeam Perfecta Lasern.
Utförs i Malmö
Redan samma dag som stygnen tagits bort från ditt operationsärr kan vi börja behandla det med vår VBeam Perfecta Laser. Ju tidigare vi börjar desto bättre resultat uppnås. När laserpulsen träffar blodkärlen i det röda ärret så ökar värmen i ärrvävnaden och då skapas det nytt kollagen och elastin som gör ärrvävnaden mindre. Det behövs flera behandlingar med en månad mellan varje behandling.
Vi behandlar ärret ända tills det har blivit platt eller tills vi inte ser någon förbättring längre. Hur många behandlingar du behöver kan vi aldrig förutsäga då det beror på din huds förmåga att bygga upp ny fräsch hud i ärret.
Priset för dessa behandlingar beräknas på ärrets längd. 100:- per cm.

Bristningar, både röda och vita

Vi har två olika tekniker för behandling av bristningar.
Utförs i Malmö och Lund.
Hudbristningar (striae) syns först som röda eller rödlila streck på huden som så småningom blir nätliknande linjer. De röda nytillkomna bristningarna kallas för Striae Rubra och det vita äldre kallas för Striae Alba. Bristningar uppstår när huden inte hinner med tillväxten av annan vävnad under huden.

Behandling av nya röda bristningar, Striae Rubra.
Utförs endast i Malmö.
Med vår VBeam Perfecta Laser behandlar vi röda nya bristningar genom att laserpulsen träffar de röda blodkärlen i bristningarna. Då hettas vävnaden upp och nytt kollagen och elastin bildas vilket gör att ny fräsch vävnad skapas i bristningen. De reduceras märkbart redan efter några behandlingar, men vi rekommenderar minst 6 behandlingar med en månad mellan varje behandling.
Priset för dessa behandlingar börjar på 1500:- för ett ca 10 x 10 cm stort parti.  Medicinsk Hudvård PRISLISTA